onsdag 20 november 2013

Illembula



Det är onsdag och vi har haft våra allra första dagar på sjukhuset i Illembula. Vi kom fram under eftermiddagen igår och gjorde oss hemmastadda i västerlänningarnas guest house – area. Det är en hel del studenter här från Sverige och Finland så tanzanierna är ganska vana vid att massa wazungu (vitingar) springer omkring och ställer frågor om allt och alla.

Vi hoppas på att få komma igång med våra intervjuer imorgon (efter en massa missförstånd idag). Vårt mål är att intervju sjuksköterskor här om anknytning dvs. hur relationen mellan barnet och dess vårdnadshavare etableras. Oftast handlar det om mamman men eftersom det är ganska vanligt att barn här förlorar sina föräldrar i tidiga åldrar så handlar det även om anknytningen till ev. annan vårdnadshavare. En intressant fråga man då kan ställa sig är ju hur denna förändrade anknytning påverkar barnet senare i livet?

Vi kommer att fortsätta jobba på framöver och förmodligen kommer dagarna att se ganska lika ut.

Frukost 07.15
Morgonbön i kapellet med resten av personalen 07.30
Klinikmöte 07.45
Ev. intervjuer/skrivande av uppsats/ Följa med på sjukhuset och utföra diverse aktiviteter som hör sjuksköterskeyrket till/Fältarbete med olika team från sjukhuset som åker ut till landet.
Lunch 13.00
Forts. av tidigare syssla
Kvällsmat 18.00
Övriga trevligtheter ni får fråga mig mer om!

Yes, nu vet ni hur min vardag ser ut en tid framöver!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar