tisdag 19 november 2013

Safari och Bussresa - Vilka dagar



Nu har mycket hänt på få dagar. Resa till Mikumi från Dodoma. 1,5 dagars safari med fantastiska djur och underbart väder. Ca 35 grader i skuggan, lagom skönt. När vi gick och la oss i måndags och fortfarande vad 31 grader började vi undrade lite.
Men idag drog vi iväg på nya äventyr mot Illembula hospital. Landskapet längs väger ändras otroligt mycket. Allt från torka, till skog, höga berg och djupa dalar städer och ödemark. Men det är verkligen en upplevelse att åka buss i Tanzania. Får ni möjlighet att göra det någon gång så måste ni pröva! Särskilt den vägen vi åkte idag, för farthinder fungerar inte riktigt på samma sätt som i Sverige. Hemma brukar man alltid stanna till lite innan farthindret så att bilen inte skadas, farten minskar och människorna hänger med inne i bilen på ett behagligt sätt. Detta fenomen existerade överhuvudtaget inte för vår busschaufför idag. Så fort som möjligt över farthindren så att det inte tar någon extra tid. Problemet för oss (som inte hade säkerhetsbälten, som inte fanns) var att rumpan inte längre satt kvar på sätet utan flög all världens väg och damp sedan ner med en ganska obehaglig duns vid varje hinder vi passerade.
Är man beredd blir det hela lite mer en känsla av att åka berg – och dalbana också med tanke på bussens hastighet.

Men fram kom vi och imorgon väntar en spännande första dag med presentation både på morgonbönen och klinikmötet. Det ser vi fram emot!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar